Budi i ti dio uspješne priče! Kompanija Frozen Berries nudi poslovnu mogućnost uključivanja u posao zainteresiranim stranama u pravcu proširenja kapaciteta ili razvijanja novih poslovnih pravaca uz finansijsko ili materijalno ulaganje. Cilj je iskoristiti strateški geografski položaj, bescarinski izvoz u zemlje Jugoistočne Evrope i Rusiju, najnižu stopa poreza na dobit u Evropi od 15%, kao i obrazovnu i kvalitetnu radnu snagu uz partnersku podršku strane kompanije koja bi osigurala zaštitu i podršku na svjetskom nivou i osigurala izgradnju imena prepoznatljivog po kvalitetu.

Proizvodi / Gljive

Gljive uspijevaju na razliĉitim staništima (mjesto rasta) i na razliĉitim supstratima (podloga na kojoj gljiva raste) u svim klimatskim područjima. BiH je poznata po bogastvu i rasprostranjenosti gljiva, jer leži u umjerenom sjevernom pojasu koji je najbogatiji gljivama zahvaljujući bogatstvu bjelogoričnih i četinarskih šuma, izvanredno velikom broju biljnih vrsta, različitim tipovima zemljišta i klimi.

Za rast samoniklih gljiva odlučujuća je temperatura, vlažnost vazduha, vegetacija i mjesto rasta tj. kvalitet hranjive podloge. Najprisutnije gljive na našem području koje se nalaze u našoj ponudi su:
- Vrganj (Boletus edulis)
- Smrčak (Morchella conica)
- Lisičarka (Cantharellus cibarius)
- Crna truba (Craterellus cor.)
- Rujnica (Lactarius deliciosus)

Pakovanje: 1/10 kg, 10/1 kg, 4/2,5 kg, 0,250 kg, 0,450 kg, 0,750 kg, te bilo koja druga kartonska ili plastična ambalaža.