Budi i ti dio uspješne priče! Kompanija Frozen Berries nudi poslovnu mogućnost uključivanja u posao zainteresiranim stranama u pravcu proširenja kapaciteta ili razvijanja novih poslovnih pravaca uz finansijsko ili materijalno ulaganje. Cilj je iskoristiti strateški geografski položaj, bescarinski izvoz u zemlje Jugoistočne Evrope i Rusiju, najnižu stopa poreza na dobit u Evropi od 15%, kao i obrazovnu i kvalitetnu radnu snagu uz partnersku podršku strane kompanije koja bi osigurala zaštitu i podršku na svjetskom nivou i osigurala izgradnju imena prepoznatljivog po kvalitetu.

Proizvodi / Kupina

U ponudi proizvodnog asortimana kupine, prisutne su sljedeće sorte:

- LOCH NESS (Rubus fructicosus L.) : Samooplodna je i rodna sorta, a već je introdukovana u našu zemlju i polako se širi u proizvodnji. Plod je srednje krupan, oko 7 g težak, izduženo cilindričnog oblika, čvrst, sjajno crne boje, slatko nakiselog ukusa sa izraženom aromom. Po osobinama ploda ova sorta je veoma slična divljoj kupini. Odlično se čuva nakon branja i može se koristiti za svježu potrošnju kao i za različite vidove prerade. Nema omekšavanja i gubljenja boje na sunčanim danima kao ni poslije berbe ni u hladnjačama pri zamrzavanju.

Pakovanje: 1/10 kg, 10/1 kg, 4/2,5 kg, 0,250 kg, 0,450 kg, 0,750 kg, te bilo koja druga kartonska ili plastična ambalaža.

 

- JUMBO (Rubus fructicosus L.) : Kasna, jako prinosna sorta, nastala mutacijom Black Satin sorte. Ima debele i jake priraste, a rast joj je snažan. Plodovi su joj izuzetno krupni sa nešto kiselijim okusom. Srednje je osjetljiva na većinu bolesti kupine. Trenutno je u svjetskom sortimentu najbolja sorta kupine.

Pakovanje: 1/10 kg, 10/1 kg, 4/2,5 kg, 0,250 kg, 0,450 kg, 0,750 kg, te bilo koja druga kartonska ili plastična ambalaža.